Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Muzica veselă schimbă percepţia asupra lumii

Friday, 08 May 2009, 08:26 Sursă: telegraph.co.uk

Muzica veselă sporeşte semnificativ fericirea pe care o vedem pe feţele celorlalţi, potrivit psihologilor de la Goldsmith, Universitatea din Londra. "Ceea ce ne-a surprins este că şi numai 15 secunde de muzică poate avea acest efect. Totuşi, cercetarea trebuie continuată pentru a stabili cât de mult dureaza efectul creat de muzica veselă şi pentru a stabili dacă aceleaşi efecte se obţin şi cu alte tipuri de muzică, în funcţie de personalitate şi preferinţe", a declarat dr. Joydeep Bhattacharya, citat de telegraph.co.uk.

Efectul muzicii asupra creierului este aproape instant, schimbarea dispoziţiei şi percepţiei asupra celorlalţi având loc în 50 de milisecunde, spun cercetătorii. Voluntarii care au participat la studiu au ascultat 120 de stiluri diferite de muzică. După fiecare fragment ascultat, subiecţilor li s-a cerut să identifice starea de spirit a unor persoane din mai multe fotografii.

La fel ca în cazul muzicii vesele, muzica tristă i-a făcut pe voluntari să vadă figuri deprimate.

Cercetătorii intenţionează să continue studiul pentru a vedea în ce fel sunt oamenii influenţaţi de sunetele din mediul înconjurător sau de muzica din magazine.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri