Morales critică UE în dosarul privind românul de etnie maghiară acuzat de complot şi ucis în Bolivia

Friday, 23 October 2009, 07:26 Sursă: NewsIn

"Suntem pregătiţi să ne apărăm. Dacă încep o acţiune judiciară nu ne vom ascunde", a spus Morales, care a cerut informaţii despre cei trei - un român de naţionalitate maghiară, un irlandez şi un croat, ucişi în aprilie de poliţia boliviană.

"Există prea multe îndoieli în acest caz", a declarat ambasadorul Marii Britanii şi reprezentantul UE la La Paz, Nigel Baker, pe baza unei anchete desfăşurate de Guvernul ungar şi de experţi irlandezi, care a arătat că cei trei nu au opus rezistenţă când au fost ucişi.

Pe baza fotografiilor făcute în camera de hotel şi a datelor post-mortem pregătite de un medic ungar, experţii cred că după ce Magyarosi s-a predat poliţiei a fost împuşcat de şapte ori şi a murit din cauza hemoragiei interne 30 de minute mai târziu.

Versiunea autorităţilor boliviene este că cei trei, precum şi alte două persoane care erau împreună cu ei şi care au fost arestate - Mario Tadici (boliviano-croat) şi Eload Toaso (ungur) - au deschis focul şi au detonat explozibili.
Opoziţia boliviană susţine ancheta ungurilor şi irlandezilor, potrivit căruia românul de etnie maghiară Arpad Magyarosi, Eduardo Rozsa Flores, care avea cetăţenie ungară, croată şi boliviană şi irlandezul Michael Martin Dwyer au fost executaţi sumar de o unitate a poliţiei de elită într-un hotel din centrul Santei Cruz, în 16 aprilie.

"Trebuie luată în calcul" ancheta europeană, pentru că este bazată pe o "informare serioasă", a sugerat el la un post de radio local, adăugând că "nimic nu a fost lămurit" de ancheta justiţiei boliviene.

Potrivit lui Morales, cei trei "mercenari" intenţionau să destabilizeze ţara prin atentate vizând autorităţile.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri