Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moldovenii au manifestat în faţa Ambasadei de la Washington

Saturday, 11 April 2009, 10:27 Sursă: NewsIn

"Sunt din oraşul Anenii Noi, raionul Chişinău. Chiar dacă sunt aici, nu-mi este indiferent tot ce se întâmplă acasă şi aş vrea să ştiu unde sunt toţi studenţii care sunt reţinuţi şi care sunt duşi", a declarat un participant la manifestaţie.

Un altul face ipoteze cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la Chişinău marţi, când protestele au devenit violente, iar clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei au fost devastate. "Cred că e un joc politic. Cred că a fost instigat totul de puterea curentă, Voronin şi subalternii lui. Dar una ştiu, că se întâmplă lucruri pe care nu le poţi explica mai cu nimic. Oamenii sunt bătuţi, elevii sunt luaţi din clase", a spus el.

Potrivit corespondentului RRA, la mitingul de solidaritate din faţa Republicii Moldova la Washington a participat şi directorul pentru dezvoltare şi programe de la Fundaţia Statele Unite-Ţările Baltice. "Cred că atunci când o democraţie este oprimată, iar guvernul acţionează dur împotriva ei, este întotdeauna un bun motiv de a protesta. Sprijinim democraţia şi statul de drept în Moldova", a spus el.

Manifestaţii de solidaritate cu protestatarii din Republica Moldova au avut loc săptămâna aceasta în mai multe oraşe din România, dar şi în faţa ambasadelor moldovene de la Paris şi Roma.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri