Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Ursache a fost numit şef al AVAS, Cristina Trăilă - la ANRMAP

Tuesday, 27 January 2009, 18:00 Sursă: NewsIn

Ioana Liana Pop a fost numită secretar de stat la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul. Barna Tanczos a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în locul său fiind numit Marin Anton.

La Ministerul Sănătăţii a fost numit secretar de stat Liviu Mănăilă Maximean, Iulian Matache la Ministerul Dezvoltării, iar raportul de serviciu al secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Victor Mora, a încetat la cererea acestuia.

Cristina Trăilă ia locul lui Marius Gogescu la ANRMAP. Trăilă are 32 de ani, este de profesie avocat şi a fost membru fondator al PL-D. Trăilă a candidat la alegerile din 30 noiembrie din partea PDL, dar nu a intrat în Parlament.

Noul preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a mai fost preşedinte al AVAS şi în 2004. Din martie 2002 este preşedinte-director general al SC World Trade Center Bucureşti SA şi reprezentant în Adunarea Generală a World Trade Center Association Washington. A mai fost, în diferite perioade, membru al consiliilor de administraţie ale societăţilor de asigurări Astra şi Omniasig, precum şi preşedinte al SC Victoria Business Plazza (1998 – 1999).

În mai 2007 a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere a Fondului Proprietatea, ocupând locul lăsat liber de unul dintre reprezentanţii Băncii Naţionale a României, iar în noiembrie 2007 a preluat conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, care revenea prin rotaţie fiecăruia dintre cei şapte membri ai Consiliului, pentru câte o lună.

Numele lui Mircea Ursache a fost menţionat în scandalul “Afacerea Costea”. El ar fi beneficiat, conform documentelor justiţiei franceze, de facilităţile omului de afaceri Adrian Costea, care s-a ocupat de afişele electorale din campania prezidenţială din 1996 a lui Ion Iliescu. Potrivit anchetatorilor, Costea i-ar fi plătit lui Ursache sejurul la hotelul “Concorde La Fayette” din Paris.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri