Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Lucescu a suferit un infarct şi a fost operat la Doneţk

Thursday, 16 July 2009, 09:38 Sursă: REALITATEA.NET

Mircea Lucescu, în vârstă de 64 de ani, a acuzat dureri la inimă în cantonamentul din Austria, dar nu a efectuat vreun control medical.

Rinat Ahmetov a stat la spital, alături de tehnicianul român, inclusiv după operaţie, care a fost efectuată la Doneţk. În acest moment, starea lui "Il Luce" este stabilă.

Mircea Lucescu este considerat unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din istoria fotbalului românesc, deţinând recordul jocurilor conduse pe banca echipei naţionale, 59.

În sezonul 2000-2001 a preluat pe Galatasaray, cu care a cucerit Supercupa Europei. Ca antrenor, a obţinut titluri şi în campionatul Turciei cu Galatasaray în 2001-2002 şi cu Beşiktaş în 2002-2003. Din 2004, Mircea Lucescu antrenează echipa ucraineană Şahtior Doneţk cu care a câştigat trei titluri în Ucraina, o Cupă a Ucrainei, două Supercupe, dar şi Cupa UEFA în acest an. Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit în mai Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Şeful statului l-a decorat pe antrenorul Mircea Lucescu în semn de "înaltă apreciere a întregii activităţi fotbalistice şi a performanţelor obţinute ca antrenor, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009, în finala de la Istanbul". 
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri