Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul francez al Imigraţiei nu va semna decretul de aplicare a testelor ADN

Monday, 14 September 2009, 07:35 Sursă: NewsIn

"Nu voi semna acest decret de aplicare dintr-un motiv simplu. Nu sunt în măsură, în termenii impuşi de lege, 31 decembrie 2009, să respect spiritul şi litera legii", a spus el.

"Legislatorul a emis asemenea constrângeri, încât decretul de aplicare nu este posibil în acest stadiu", a adăugat ministrul, explicând că "mai ales consulatele franceze din străinătate nu sunt echipate pentru aceste amprente genetice".

Franţa a adoptat în 2007 experimentarea testelor ADN pentru reîntregirea familiei în cadrul legii pentru gestionarea imigraţiei, dar Senatul a restrâns prevederile sale, comparativ cu proiectul iniţial, ceea ce a dus la proteste.

Camera superioară a Parlamentului francez a condiţionat aceste teste de decizia unui judecător, ceea ce a făcut mulţi observatori să spună că va fi greu de aplicat.

La 17 februarie, Besson a pus sub semnul întrebării utilizarea testelor ADN pentru cazurile de reîntregire a familiei şi, cu cinci zile înainte, spusese că va semna decretul de aplicare când va fi absolut convins că s-a făcut totul pe plan etic, moral şi al realizărilor concrete.

Mai multe asociaţii franceze împotriva rasismului au salutat decizia.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri