Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Justiţiei şi cel de Externe au discutat luni despre legea unică de salarizare

Monday, 15 June 2009, 10:02 Sursă: Realitatea TV

Şeful statului va avea 15 salarii minime pe economie, la fel ca preşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Constituţionale şi ai celor două camere parlamentare.

În educaţie, cel mai bine plătit va fi profesorul universitar-7.800 de lei. Un profesor de grad I, cu 40 de ani vechime , va primi un salariu de 5.500 de lei. În cazul debutanţilor din educaţie, salariile aproape că se vor dubla şi vor ajunge la 2.100 de lei. Generalul şi chestorul general de poliţie vor avea acelaşi salariu, 8.190 de lei.

Inspectorul principal de poliţie şi căpitanul din armată vor primi 5.100 de lei. În administraţia locală, salariul prefectului se ridică la 7.650 de lei, în timp ce subprefectul va avea cu 60 de lei mai puţin.

Salariile din grilă cuprind însă o parte din sporurile bugetarilor. În educaţie au fost incluse sporul neuropsihic, de stabilitate şi sporul de vechime. În armată sau poliţie, sporul de confidenţialitate, de fidelitate, solda de merit şi sporul de dispozitiv vor face parte din salariul de bază. Deocamdată autorităţile nu ştiu când aceste salarii vor ajunge şi în buzunarele bugetarilor. Şi asta pentru că majoritatea vor fi majorate, iar banii... nu prea există.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri