Miei tăiaţi cu cruzime la o stână din apropierea DN1

Wednesday, 15 April 2009, 17:49 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Şoferii au fost ispitiţi de un afiş mare pe care scria miei de vânzare. Apoi, nu departe în câmp, ciobanii îşi pregăteau meticuloş marfa. Mieii au fost tăiaţi fără milă şi fără asomare, iar carnea a fost vândută fără aviz veterinar.

Dana Puşcoci de la Group Initiative for Animals, asociaţie pentru protecţia animalelor, a acuzat faptul că nu se respectă legea pentru protecţia animalelor. "Trăim într-o societate barbară, suntem mult sub nivelul UE unde pretindem că vrem să fim.  Din păcate da, se folosesc metodele acestea nu numai de Paşte, dar şi de Crăciun şi cred că multe abatoare nu respectă condiţiile de sacrificare. De Crăciun am văzut că se cerşea cu mieii pe stradă. Chiar dacă avem o lege pentru protecţia animalelor, nu există o instituţie pentru a o aplica. De Crăciun am ridicat un miel de la o persoană care cerşea cu el în braţe cu ajutorul poliţiei, dar atât", a mai declarat reprezentanta asociaţiei pentru protecţia animalelor.

Un kilogram de carne de miel la stâna din câmp costa 16 lei. În viu, preţul a scăzut până la 10 lei.

Directorul DSV Prahova Viorel Bogdan a spus că a recomandat consumatorilor să cumpere miei de la unităţile autorizate, în caz contrar fiecare îşi asumă acest risc. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri