Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mărmureanu: Există posibilitatea formării unor tsunami în Marea Neagră

Saturday, 26 December 2009, 15:29 Sursă: Realitatea TV

Directorul Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că deşi există posibilitatea creării unor tsunami ca urmare a cutremurelor din largul Mării Negre, acestea nu vor avea efecte catastrofice.

\"Sunt şanse să fie cutremure în Marea Neagră, dar nu de genul unor cutremure care să provoace efecte precum cele din Indonezia\", a declarat Mărmureanu.

Directorul IFP a mai spus că în viitorul apropiat există şanse foarte mici să existe cutremure devastatoare cauzate de activitatea din zona Vrancea.

\"Vrancea nu are mai mult de 40% - 50% încărcătură energetică acumulată în prezent, aşa că nu există motive de îngrijorare\", a precizat Gheorghe Mărmureanu.

Un seism de 6,7 pe scara Richter a lovit sâmbătă insula Maluku din Indonezia. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 67 de kilometri, în jurul orei 16 (09:00  ora României). Autorităţile nu au emis alertă de tsunami.

Indonezia se află pe \"centura de foc\" a Pacificului, unde întâlnirea mai multor plăci continentale provoacă o puternică activitate vulcanică şi seismică, iar în urmă cu cinci un tsunami provocat de un seism puternic a adus moartea a peste 230.000 de oameni. Mai multe milioane de oameni au rămas atunci fără adăpost, iar efectele dezastrului încă sunt vizibile.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri