MApN nu acceptă blindatele PIRANHA, până când defecţiunile tehnice nu vor fi remediate

Sunday, 12 April 2009, 11:56 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Practic, firma elveţiană MOWAG (producătorul transportoarelor PIRANHA) lucrează de mai bine de şase luni la remedierea problemelor tehnice semnalate de către reprezentaţii MApN, astfel încât, până acum, ministerul nu a putut încheia procesul de recepţie pentru acestea. Blindatele nu pot fi utilizate, deocamdată, în nicio misiune, a mai declarat şeful Departamentului pentru Armamente din MApN.

"Pentru lotul aflat în perioada de acceptanţă se desfăşoară de către furnizor reparaţiile de care aceste transportoare au nevoie. Nu se pune problema să le acceptăm fără ca absolut toate defecţiunile să fie remediate", a menţionat secretarul de stat.

Potrivit oficialului MApN, transportoarele PIRANHA au ajuns în ţară cu probleme, acestea fiind mai ales de natură mecanică. "Sunt unele probleme de natură mecanică, iar altele care afectează turela", a spus Lascu.

De asemenea, Lascu a precizat că blindatele "nu vor fi trimise sub nicio formă în teatrele de operaţii externe până când reparaţiile, testele şi evaluările prevăzute în contract nu se vor remedia".

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri