Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai multe falsuri au fost comise la eliberarea lui Serghei Gorbunov

Wednesday, 13 May 2009, 15:31 Sursă: Realitatea TV

Primul şi cel mai grav fals suspectat - adresa prin care moldoveanul a fost transferat de la Penitenciarul Codlea la Craiova. Gorbunov este unul dintre suspecţii jafului armat care a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie în Braşov. Atunci, două persoane au fost împuşcate mortal, iar peste 200 000 de euro au fost furaţi din seiful unei case de schimb valutar.

În martie 2007, judecătorii craioveni au cerut Penitenciarului Codlea transferarea lui Gorbunov la Penitenciarul de maximă securitate din raza lor de competenţă. Pretextul: aşa zis proces  pentru contopirea a doua pedepse. Prima neregulă: citaţia este nedatată.

Citaţia a ajuns de la Tribunalul Dolj la penitencarul Craiova în aceeaşi zi şi a fost înregistrată la Codlea o săptămână mai târziu. Ancheta arată că dosarul pentru care a fost chemat Gorbunov la Craiova nu există. Un dosar cu un număr asemănător există la Secţia Comercială, dar se referă la dizolvarea unei societăţi.

Serghei Gorbunov a ajuns la Penitenciarul de maximă siguranţă Craiova pe 3 mai 2007, însă până în octombrie nu a fost chemat la vreuna din instanţele din judeţul Dolj. 

Din toamna lui 2007, avocatul lui Gorbunov a declanşat o adevărată avalanşă de cereri de întrerupere a executării pedepsei. Şase luni mai târziu, Gorbunov a ieşit pe poarta Penitenciarului Codlea ca să se opereze de glaucom. 

"Vă spun sincer că de când am ieşit nu am făcut nici o prostie. Mie îmi pare rău de oamenii din Craiova care mi-au dat drumul", a declarat Gorbunov într-un interviu acordat Realitatea TV.

În urmă cu două luni CSM i-a revocat din funcţii pe şefii Tribunalului Dolj şi pe cei de la Braşov, iar judecătoarea care l-a scos din închisoare pe moldovean a fost exclusă din magistratură. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri