Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liiceanu şi Pleşu l-au acuzat pe Băsescu că vrea să muşamalizeze scandalul Spiru Haret

Friday, 24 July 2009, 13:02 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un apel semnat de Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Andrei Cornea, Dan Perjovschi, Armand Goşu, Andreea Pora, Rodica Palade, Smaranda Vultur, Adrian Cioroianu, Traian Băsescu este acuzat alături de alţi politicieni importanţi că încearcă să ascundă sub preş scandalul născut în jurul Universităţii “Spiru Haret”.

“Noi, subsemnaţii, universitari, cercetători, oameni de cultură, am luat la cunoştinţă cu stupoare de încercarea sosită din partea unor politicieni importanţi, între care chiar preşedintele Traian Băsescu, de a muşamaliza şi atenua scandalul din jurul universităţii private «Spiru Haret», ca şi de tentativa de a sugera că acest scandal are ca substrat o luptă pentru influenţă între universităţile de stat şi cele private", se precizează în comunicat.

"Nu există nimic care să legitimeze uriaşa impostură universitară pe care a creat-o Universitatea «Spiru Haret» cu singurul scop de a face o afacere pur lucrativă. Nu subversiunea din partea universităţilor de stat sau a sindicatelor a creat sutele de mii de studenţi «de la distanţă» ai Universităţii «Spiru Haret», şi nu ea a produs raportul aberant de peste 400 de studenţi la un cadru didactic (când norma europeană nu depăşeşte 20 de studenţi la un cadru didactic). Nici o maşinaţiune nu explică cataloagele cu 9.000 de studenţi, toate semnate de un singur cadru didactic, nici o conspiraţie împotriva învăţământului privat nu explică de ce s-au numit aproape 100 de profesori şi conferenţiari fără validarea comisiei Ministerului Educaţiei care, prin lege, are această responsabilitate”, se mai arată în document.

Reprezentanţii societăţii civile afirmă că nu acceptă “lamentarea ipocrită pentru absolvenţii care au terminat în ultimii trei ani programe neacreditate ale Universităţii «Spiru Haret». Acele programe nu au rămas neacreditate din întâmplare, ci fiindcă universitatea ştia că nu poate obţine acreditarea din partea ARACIS. În consecinţă, majoritatea respectivilor studenţi sunt rău pregătiţi, iar diplomele pe care ar trebui să le primească sau le-au primit deja nu au acoperire"

În acelaşi timp, grupul de personalităţi publice solicită “ca toate diplomele de la Universitatea «Spiru Haret», obţinute la programe de studii neacreditate în ultimii trei ani (de când există actuala formă a legii acreditării), să fie considerate valabile numai în mod provizoriu, şi anume pe o durată de patru-cinci ani, definitivarea lor urmând să fie condiţionată de un nou examen de licenţă susţinut la o facultate acreditată.

Citeşte mai multe amănunte pe Cotidianul

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri