Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Judecătorii delegaţi la Registrul Comerţului şi-au redus activitatea

Friday, 04 December 2009, 04:03 Sursă: Realitatea TV

Orice majorare de capital, suspendare sau dechidere de firmă se realizează prin Oficiul Registrul Comerţului. Aceste decizii sunt luate de judecători delegaţi de la secţiile comerciale ale Tribunalului. În Capitală, însă, registrul Comerţului a decis să-şi raţionalizeze activitatea.

Nu mai puţin de 13.000 de dosare îşi aşteaptă soluţionarea la Registrul Comerţului. Unele au primit termene în septembrie sau octombrie anul viitor. Conducerea Registrului spune că blocajul e generat de faptul că judecătorii nu vor să soluţioneze mai mult de 500 de dosare pe săptămână.

Nemulţumiţi de faptul că orice demers pe lângă Registrul Comerţului va fi soluţionat anul viitor, agenţii economici au ieşit în stradă. Au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti, instituţia pe care o consideră vinovată de această situaţie. Reprezentanţii firmelor se plâng de faptul că o serie de contracte sunt blocate, la fel şi activităţile comerciale pe care le desfăşoară.

Termenul legal de judecare a unui astfel de dosar este de 3-5 zile. Mulţi dintre cei care vor avea de pierdut în această perioadă iau în calcul posibilitatea de a acţiona statul în judecată pentru recuperarea daunelor.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri