Jaf armat la o casă de schimb valutar din Constanţa

Wednesday, 19 August 2009, 08:25 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

La faţa locului, poliţia a demarat o anchetă şi a instalat filtre pentru prinderea autoturismului cu care se presupune că ar fi venit atacatorii. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanţa, Radu Croitoru, casa de schimb valutar avea sistem de supraveghere video performant. Poliţiştii vor viziona filmarea de pe camera de supraveghere pentru a-i identifica pe făptaşi. 

"Sesizarea s-a făcut în jurul orei 10.10. Un echipaj al secţiei 3 împreună cu firma de pază au ajuns la faţa locului în aproximativ 4 minute. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că este vorba de doi autori, care, mascaţi, au pătruns în interiorul casei de schimb valutar şi sub ameninţarea cu un pistol şi a unei arme albe, cel mai probabil un cuţit, au spart geamul de la ghişeul casieriei şi sub ameninţare au luat suma de aproximativ 40.000 de lei", a declarat Radu Croitoru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

"Se fac toate verificările necesare. Normal se fac în corelaţie şi cu cazurile similare anterioare. Aşa cum am spus sunt specialiştii criminalişti care în momentul de faţă ridică toate urmele şi continuă cercetarea la faţa locului", a mai spus Croitoru.

Cel mai recent atac a avut loc chiar la începutul lunii, pe 4 august, la o casă de schimb valutar din Târgovişte. Un bărbat l-a ameninţat cu pistolul pe casier şi a fugit cu aproximativ 40.000 de lei.

O altă încercare de jaf, pe jumătate ratată, a avut loc pe 17 iulie. Un bărbat înarmat cu un pistol cu bile a intrat în sediul unei bănci din Braşov şi a ameninţat-o pe casieră. Hoţul a reuşit să fugă, dar fără bani.

Pe 29 mai 2009, doi bărbaţi mascaţi au intrat într-o bancă din centrul Constanţei, l-au imobilizat pe paznic şi au dispărut cu peste 69.000 de lei.

Un alt atac s-a petrecut în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca pe 20 martie 2009. Un bărbat cu o căciulă trasă pe faţă şi cu un pistol în mână i-a ameninţat pe angajaţii unei benzinării şi a fugit cu 1.400 de lei.

Cel mai spectaculos şi impresionant atac a avut loc tot în cartierul Mănăştur, pe 13 februarie. Doi tineri înarmaţi au intrat în sediul unei bănci, le-au cerut tuturor oamenilor să se intindă la pământ, i-au lovit pe paznic şi pe casieriţă cu pistolul, au luat aproximativ 246.000 de lei şi au dispărut.

Pe 29 ianuarie 2009, la Braşov au fost ucişi doi oameni, iar un al treilea a fost rănit grav într-un atac armat la o casă de schimb valutar. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri