Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Introducerea ghioceilor în Ungaria constituie infracţiune

Wednesday, 11 March 2009, 11:16 Sursă: NewsIn

Purtătorul de cuvânt al IJPF Arad, agent Mihaela Leş, a declarat că persoanele care vor fi prinse că deţin ghiocei pe teritoriul Ungariei riscă să fie cercetate penal pentru distrugerea mediului înconjurător.

"Din septembrie 2005, cu scopul limitării culegerii, ghiocelul, care are ca perioadă de înflorire lunile februarie-aprilie, a fost inclus pe lista Ordonanţei naţionale referitoare la speciile de plante şi animale protejate şi intens protejate, respectiv specii de plante şi animale semnificative din punctul de vedere al protecţiei mediulului în Comunitatea Europeană. Pe listă, valoarea exprimată a unui fir de ghiocel este de 10.000 forinţi pe fir", a precizat agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Mihaela Leş a mai spus că, având în vedere că ghiocelul se regăseşte în anexa B a dipozitiei 338/97 CEE, introducerea în ţară fără autorizaţie, chiar şi a unui fir, întruneşte elementele constitutive ale infractiunii de distrugere a mediului înconjurător.

O altă specie, Leucojum Aestivum, care face parte din familia ghiocelului, ca mărime 30-50 centimetri, intră, de asemenea, în rândul speciilor de flori aflate în pericol. În Ungaria beneficiază de protecţie şi are o valoare de 2.000 forinţi un fir.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri