În Prahova vor fi desfiinţate 350 de posturi ocupate de suplinitori necalificaţi sau pensionari

Wednesday, 05 August 2009, 07:20 Sursă: NewsIn

"Măsura vine în condiţiile în care în ultimii ani a fost o relaxare din punct de vedere al resurselor umane, când aveam clase şi cu 10 copii. Noi am ţinut însă fenomenul ăsta sub control. Practic, la nivelul judeţului, între anul şcolar ce se încheie la 31 august şi cel viitor, există o diferenţă în minus de vreo 400 de posturi", a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur.

Graur spune că diminuarea numărului de posturi se datorează şi diferenţei de efectiv, generaţia de elevi de anul ăsta fiind mai mică decât cea de anul trecut cu câteva sute de copii. 'Decizia de reducere a posturilor nu ne-a luat prin surprindere, practic noi de la an la an am avut mai puţine posturi', a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al ISJ a ţinut să sublinieze că, atunci când vorbeşte de posturi nu e vorba de oameni, e vorba de o unitate de măsură a numărului de ore. "Noi nu dăm propriu-zis oameni afară, există o dinamică a personalului, ies oameni la pensie, avem suplinitori fără studii corespunzătoare. Anul ăsta, pentru că avem această reducere, vor fi mai puţini suplinitori fără studii şi probabil mai puţini pensionari. Măsura nu va afecta în niciun caz profesorii calificaţi', a adăugat şeful el.

În urma examenului de titularizare din luna iulie, 302 profesori au fost titularizaţi, iar 453 de suplinitori au luat examenul de calificare. Au rămas nerepartizaţi 252 de suplinitori care au obţinut note peste cinci şi alţi 338 care au obţinut note sub cinci. Pe 28 august a.c., în Prahova vor fi scoase la concurs 369 de catedre neocupate şi alte 45 de fracţiuni de catedră.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri