Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini uimitoare, surprinse de telescopul Hubble, arată procesul de formare a stelelor

Thursday, 01 January 2009, 18:41 Sursă: REALITATEA.NET

Profesoara Julianne Dalcanton, astronom la Universitatea Washington, a declarat că Hubble a trezit interesul oamenilor, de-a lungul timpului, cu o colecţie de aproape 900.000 de fotografii, facute din momentul în care telescopul spaţial a fost lansat în luna aprilie 1990.

Dalcanton a adăugat că aceste imagini au schimbat perspectiva asupra astronomiei, de la simpla acţiune de a urmări ciclul de viaţă a stelelor, până la procesul de a putea demonstra rolul găurii negre în formarea galaxiilor şi testatea modelelor fundamentale de
expansiune a Universului.

Printre cele mai mari realizări ale telescopului Hubble se numără un set de observaţii ale unor supernove care arată că Universul nu doar se extinde, dar o face într-un ritm foarte alert. "Procesele de formare şi evoluţie a stelelor sunt importante pentru a înţelege multe aspecte ale Universului, inclusiv evoluţia galaxiilor, dispersia elementelor chimice, distribuţia si mişcarea gazelor", a spus profesoara Julianne Dalcanton.

O altă contribuţie importantă a telescopului spaţial Hubble în dezvoltarea astronomiei, au fost studiile legate de formarea unor regiuni precum constelaţia Orion. Din ultimele observaţii ale acestei contelaţii, reiese faptul că Orion a fost populată de o grupare de stele tinere înconjurate de discuri dense de gaz şi praf.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri