Ienei: "Să vină Boloni în locul lui Piţurcă!"

Wednesday, 01 April 2009, 21:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
Fostul tehnician al Stelei şi al echipei naţionale a României, Emeric Ienei, crede că pentru prima reprezentativă, care şi-a compromis şansele de calificare la CM 2010, cea mai bună soluţie ar fi în acest moment ca Victor Piţurcă să fie înlocuit cu Ladislau Boloni.

"Ne-am făcut de râs la Klagenfurt. Piţurcă ar trebui să spună «nu am reuşit să fac ce am dorit, am făcut şi lucruri bune, dar acum la revedere, mulţumesc». Boloni ar fi cel mai potrivit în locul lui Piţurcă. Eu spun că el poate reconstrui naţionala", a spus Ienei, într-o intervenţie telefonică în direct la Realitatea TV.

În schimb, fostul preşedinte al FR Tenis, Ilie Năstase, crede că Piţurcă ar putea fi lăsat să continue munca la naţională până la sfârşitul campaniei de calificare. "Eu, dacă aş fi antrenor, n-aş lua naţionala acum, aş aştepta să se termine calificările şi atunci mi-aş lua angajament. Aş aştepta un antrenor tânăr, care să fie prieten cu fotbaliştii. Cum e la Croaţia Bilici, care e aproape de jucători. La noi antrenorul e deja zeu, o statuie. Trebuie să fie aproape de echipă, să respecte toţi jucătorii. E greu de numit acum un înlocuitor potrivit. Poate un străin", a spus Năstase.

România a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul disputat, miercuri, în deplasare, împotriva Austriei, în grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010 şi şi-a compromis şansele de calificare la turneul final din Africa de Sud.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri