Handbal - Oltchim a ratat calificarea în finala LC după ce a terminat la egalitate returul cu Viborg

Saturday, 18 April 2009, 15:34 Sursă: NewsIn

Formaţia feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a remizat, sâmbătă, în deplasare cu echipa daneză Viborg, scor 21-21 (8-12), în cadrul meciului retur din semifinalele Ligii Campionilor, ratând astfel calificarea în ultimul act al competiţiei.
Adaugă părerea ta

Pentru Oltchim au marcat: Narcisa Lecuşanu (7), Ramona Maier (5), Oana Manea (3), Roxana Gatzel (2), Clara Vădineanu (1), Steluţa Luca (1), Iulia Puşcaşu (1), Valentina Elisei (1).

Elevele lui Radu Voina au marcat primul gol prim Lecuşanu, care a punctat de la şapte metri în minutul 3. Luminiţa Huţupan a apărat perfect, primind în primele 10 minute un singur gol, în timp ce atacul a funcţionat şi tabela arăta 1-5 pe românce. Singura componentă de la Viborg care a reuşit să o invingă pe Huţupan a fost românca Cristina Vărzaru, care a punctat în minutul 3. După mai multe ratări ale Valentinei Elisei Ardean, antrenorul a schimbat-o pe aceasta cu Iulia Puşcaşu. Pe cealaltă extremă, Ramona Maier a punctat în minutul 12 pentru 3-6, după care timp de opt minute handbalistele de la Oltchim nu au mai înscris. Pivotul Oana Manea a fost cea care a spart gheaţa, în minutul 20, pentru 5-7. Puşcaşu a conservat diferenţa, în minutul 22, scor 6-8, iar Luminiţa Huţupan a apărat aruncarea de la şapte metri executată de Gritt Jurack. Pe finalul reprizei româncele au reuşit să se desprindă la patru goluri, după primele 30 de minute tabela arătând 8-12.

În primele minute ale celei de-a doua reprize, vâlcencele au demonstrat o formă senzaţională, Manea şi Maier reducând handicapul de şase goluri pe care chimistele îl aveau din tur, scor 8-14, minutul 32. Din păcate, elevele lui Radu Voina nu au reuşit să menţină această diferenţă, şi cu un sfert de oră înainte de final danezele s-au apropiat la trei goluri, scor 15-18. Narcisa Lecuşanu a punctat de la şapte metri şi a dus scorul la 15-19, în minutul 46. Deşi au fost în superioritate numerică, româncele nu au reuşit să profite, iar cu 12 minute înainte de final tabela arăta tot 15-19. Danezele au ratat aproape fiecare atac, dar elevele lui Radu Voina au început să greşească în faţa porţii apărate de Lunde. Pe finalul jocului, româncele nu au mai arătat aceeaşi luciditate în atac, greşind în momentele cheie ale meciului. În minutul 56, Gritt Jurack a primit cartonaş roşu direct după un fault la Iulia Puşcaşu. În minutul 59, danezele au egalat, scor 21-21. Cu 30 de secunde de final, Luminiţa Huţupan, care a fost cea mai bună româncă de pe teren, a apărat singură în faţa unei daneze, păstrând scorul egal, scor 21-21.

În partida tur, disputată în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, româncele au fost învinse, scor 34-28.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este prima formaţie din România care joacă semifinalele Ligii Campionilor în noul format.