Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gramul de aur s-a scumpit cu 30% în ultimul an

Sunday, 08 March 2009, 11:39 Sursă: Realitatea TV

În ultimul an, aurul s-a scumpit cu aproape 30%. Dacă în martie, anul trecut, un gram de aur era cotat de Banca Centrală la aproximativ 70 de lei, în prezent depăşeşte 100 de lei. "Având în vedere solicitarea mare în perioada actuală pentru aur, ca o soluţie de refugiu pe timp de criză, este normal ca aurul să menţină aceste valori şi chiar să şi crească", a spus preşedintele Asociaţiei Bijutierilor, Mihail Pacioianu.

Scumpirea gramului de aur îi avantajează pe cei care deţin bijuterii sau alte bunuri fabricate din acest metal preţios. Este şi cazul romilor căldărari din Sibiu. "Noi nu dăm bază pe hârtii. Cu aurul te duci în Anglia, America, Austria, asta-i valută forte", spun aceştia.

Mândrii de succesul lor, romii dau şi altora sfaturi pentru investiţii profitabile. "Cea mai bun investiţie e în aur, în moneda de aur", a adăugat reprezentantul romilor, Gogu Mihuţescu.

Analiştii financiari prognozează că preţul aurului va continua să crească. Aşadar romii căldărari vor fi şi pe viitor scutiţi de grijile financiare.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri