Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Funcţionarii din Parlament implicaţi în retragerea documentului de la MF au fost sancţionaţi

Wednesday, 02 September 2009, 12:45 Sursă: NewsIn

Secretarul Biroului Permanent, Sever Voinescu, a arătat că în acest caz a existat şi o cerere din partea Comisiei de anchetă Udrea, dar în şedinţa de luni a Biroului Gheorghe Barbu i-a informat pe deputaţi că a stabilit două sancţiuni disciplinare.

Voinescu a mai precizat că "obiectul anchetei secretarului general nu putea fi altul decât comportamentul funcţionarilor din Cameră", întrebat fiind de către jurnalişti dacă, în ancheta desfăşurată, Barbu a aflat şi numele comisionarului care a depus şi, ulterior, retras respectivul document.

Ministerul de Finanţe a transmis, pe 19 august, o "completare" Comisiei de anchetă în cazul Udrea în care precizează că modul în care MT a constituit planul de achiziţii are bază legală.

Ministerul de Finanţe a anunţat Comisia că precizarea survine ca urmare a unei "interpretări eronate a răspunsului nostru în mass-media".

"Cuprinderea în bugetul Ministerului Tineretului a cheltuielilor aferente programului anual de dezvoltare a produselor turistice şi programul anual de marketing şi promovare are bază legală. În adresa noastră se face referire la clasificaţia indicatorilor privind finanţele publice astfel cum sunt aprobate prin ordinul ministrului Finanţelor publice (...)Această clasificaţie reprezintă o grupare a veniturilor după sursele şi natura acestora şi a cheltuielilor în ordine obligatorie şi după criterii unitare, conform regulilor internaţionale. Deci reprezintă doar nişte indicatori statistici de raportare necesari pentru organizarea evidenţei bugetare şi controlului execuţiei de casă a bugetului", precizează adresa MFP.

Trimiterea precizării MFP a încins spiritele la Comisia de anchetă, membrii acesteia susţinând că adresa a fost retrasă de la Registratura Camerei Deputaţilor, după înregistrarea documentului de către un curier.

"Am primit un document de la MFP, aşa, pur şi simplu într-o hârtie, nu plic, nu nimica, adus de către un comisionar care, după ce a lăsat documentul şi a fost înregistrat, a venit la 10 minute şi l-a luat. După jumătate de oră şi jumătate l-a adus înapoi", a precizat secretarul Comisiei, deputatul Claudiu Ţaga.

În primă instanţă, preşedintele Comisiei de anchetă, Ludovic Orban, a anunţat faptul că a fost primit un document de la MFP, la registratură, document care a fost ulterior retras, membrii Comisiei luând decizia de a-i trimite pe Ţaga şi pe deputatul PSD, Robert Negoiţă, să verifice despre ce a fost vorba.

În concluzie, Orban a anunţat că va solicita MFP să precizeze continutul documentului iniţial, care nu a ajuns în posesia Comisiei, şi motivele pentru care acesta a fost retras.  

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri