Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fotografia lui Lee Harvey Oswald nu este un fals

Tuesday, 10 November 2009, 11:31 Sursă: tgdaily.com

Hary Farid, cercetător la Dartmouth College, a analizat fotografia utilizând instrumente moderne folosite în criminalistică şi a afirmat că este cu siguranţă adevărată.

"Dacă am avea dovezi cu privire la falsificarea pozei, atunci s-ar putea înţelege că ar fi existat un complot pentru uciderea lui JFK", a spus Farid, care este şi directorul "Neukom Institute for Computational Science" din Darthmouth. "Cei care credeau să a existat o conspiraţie nu se mai pot folosi de această fotografie".

Farid a mai adăugat că mai mulţi oficiali federali au spus de-a lungul timpului că fotografia nu a fost modificată, dar au fost foarte mulţi sceptici care credeau într-o conspiraţie.

La o prima vizionare, iluminarea şi umbrele de pe ziarului lui Oswald par să nu corespundă cu lumina din restul scenei. Pentru a descoperi adevărul, Farid a construit un model 3D al capului lui Oswald şi o parte din restul mediului. Această metodă i-a permis să determine că o singură sursă de lumină, soarele, poate explica toate umbrele din poză.

"Creierul uman, deşi este remarcabil în multe aspecte, are slăbiciunile sale", a spus Farid. "Sistemul nostru vizual este incapabil să judece corect geometria 3D, iluminarea şi umbrele. Este puţin probabil ca cineva să realizeze un fals perfect cu tehnologia disponibilă în 1963".


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri