Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Fostul fotbalist al lui FC Bihor Sorin Cigan a fost reţinut de procurorii DNA

Thursday, 18 June 2009, 19:20 Sursă: NewsIn

La ieşirea din sediul DNA, avocatul lui Cigan, Marius Popoviciu, a declarat că probele care le-au fost prezentate sunt "subţiri". Întrebat dacă mai sunt implicate şi alte persoane în acest caz, avocatul a răspuns: "Nici Alexandru Toth (preşedintele FC Bihor - n.r.) nu este străin de acest caz. A avut două divergenţe cu Sorin Cigan în trecut şi se pare că încearcă să plătească nişte poliţe".

Avocatul a mai fost întrebat şi dacă antrenorul lui FC Bihor, Vigh Zoltan, are vreo implicare şi a spus că acesta a dat nişte declaraţii la DNA joi şi că "trage de partea lui Toth".

Procurorul Ion Moldovan, şeful DNA Bihor, nu dorit sa facă comentarii pe marginea cazului, spunând doar că vineri va trimite un comunicat de presă. La întrebarea dacă mai sunt mai multe persoane implicate, procurorul a răspuns "este posibil".

Înainte cu o oră de plecare lui Cigan, de la audieri a ieşit preşedintele clubului ACU Arad Gheorghiţa Onu, însoţită de avocatul ei, Ioan Sava. Gheorghiţa Onu a declarat că nu doreşte să comenteze în niciun fel prezenţa ei la DNA, iar avocatul Sava a spus doar: "Suntem în regulă, plecăm acasă".

Fostul fotbalist al lui FC Bihor, Sorin Cigan, şi preşedintele grupării ACU Arad, Gheorghiţa Onu, au fost audiaţi joi la sediul DNA Oradea, ambii fiind acuzaţi în cazul partidei ACU-FC Bihor, primul pentru trafic de influenţă, iar Onu pentru cumpărare de influenţă.

Conform declaraţiilor procurorului Ioan Moldovan, cei doi au fost ridicaţi joi dimineaţă de poliţiştii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă de la domiciliile lor din Oradea, respectiv Arad şi duşi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea. Sorin Cigan este suspectat că ar fi primit de la preşedintele ACU Arad o sumă de bani pentru a le oferi jucătorilor de la FC Bihor, înainte de meciul de liga secundă disputat sâmbătă, între cele două echipe, la Arad, în care gazdele aveau nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare.

De altfel, suspiciunile legate de încercarea de mituire a fotbaliştilor de la FC Bihor au apărut încă de miercurea trecută şi au generat un conflict între jucători şi primarul oraşului Oradea. Ilie Bolojan i-a vizitat pe fotbalişti la vestiare şi i-a avertizat asupra zvonurilor legate de un posibil blat şi de sumele de bani care se vehicula că ar veni de la Arad. Atunci, trei sferturi dintre fotbalişti au părăsit vestiarul, iar ulterior şi-au cerut scuze în faţa primarului.

Meciul de la Arad, dintre ACU şi FC Bihor, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar arădenii au retrogradat în eşalonul al treilea. În schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, care a şi mulţumit public jucătorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri