Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Forfetarul a închis firma care l-a adus pe Kevin Costner în România

Saturday, 19 September 2009, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

Hydropure Industries, firmă al cărei obiect de activitate este colectarea şi tratarea reziduurilor petroliere, a ales ­să-şi suspende activitatea de la 1 mai, odată cu introdu­cerea impozitului minim. Dintre 100.000 de firme româneşti care au ales să închidă porţile din cauza acestei taxe, Hydropure Industries este, în acelaşi timp, singura firmă românească în care a fost acţionar o vreme actorul Kevin Costner.
“Starul este cunoscut ca militant pentru protecţia mediului. O face atât prin firma sa, Costner Industries din Texas, cât şi în nume personal. Perspectivele de business pe această nişă au fost cele care l-au determinat să vină în România, iar întârzierea concretizării proiectelor, motivele pentru care acesta a decis să se retragă”, a explicat pentru Business Standard Mihai Mărăcineanu, unul dintre foştii asociaţi ai lui Costner în firma Hydropure Industries.

În februarie 2004, Mărăcineanu, activ pe piaţa procesării deşeurilor petroliere de mai bine de zece ani, şi partenerul său, firma americană Hydropure Technology, convingeau Costner Industries să vină în România, ca asociat în Hydropure Industries, firmă având ca obiect de activitate colectarea şi procesarea deşeurilor petroliere.


Potrivit datelor oficiale, firma a lucrat tot timpul în pierdere şi a acumulat datorii de aproximativ 50.000 de lei.


Citiţi mai multe detalii pe money.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri