Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Federaţia Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie dă în judecată Guvernul

Friday, 10 April 2009, 02:58 Sursă: Realitatea TV

Peste 100 de lideri ai sindicatelor din combinatele chimice şi petrochimice s-au reunit la Sinaia. Cel mai important subiect de discuţie a fost criza care afectează puternic acest domeniu.

"Se pare că Guvernul României este neputincios în a-şi rezolva problemele pentru care ei au fost desemnaţi să guverneze România şi se ocupă de cu totul şi cu totul altceva decât ceea ce ar trebui să se ocupe", a precizat Ahile Duţu, preşedinte Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie.

Sindicaliştii români au primit sfaturi din partea colegilor lor europeni, care par să fi găsit soluţia pentru ieşirea din criză.

"În foarte multe ţări, angajatorii, sindicatele şi guvernul lucrează împreună. Aceasta este o cale bună pentru găsirea soluţiilor", a declarat Reinhard Reibsch, secretar general Federaţia Europeană de Minerit, Energie şi Chimie.

Tocmai pentru că nu au găsit, spun ei, înţelegere la Guvernul român, sindicaliştii din chimie şi petrochimie au decis să dea în judecată Ministerul Ecomoniei şi Ministerul Agriculturii.

"Datorită acelor protocoale care au fost semnate, însuşite şi neonorate.  Materializarea acestora ar însemna salvarea a 10.000 de locuri de muncă", a spus Ahile Duţu, preşedinte Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor este neadoptarea de către Guvern a ordonanţei privind subvenţionarea agricultorilor cu 400 de lei la hectar pentru cumpărarea de îngrăşăminte chimice.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri