Europa League / Dinamo este cenuşăreasa Balcanilor. DETALII DESPRE ADVERSARI

Friday, 28 August 2009, 12:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cu greu poate spune vreuna dintre formaţiile româneşti din Europa League că a avut mai mult noroc decât celelalte, grupele fiind în general echilibrate.

Totuşi, cât timp cât mai departe se califică primele două clasate se poate spune că adversarii cei mai dificili îi are Dinamo, care va întâlni pe Panathinaikos şi Galatasaray şi porneşte favorită doar în faţa lui Sturm Graz.

Atenienii sunt vicecampioni ai Greciei şi vin din Champions League, de unde au fost scoşi de Atletico Madrid, dar în componenţa lor se află nume mari ale fotbalului elen, precum mijlocaşii Karagounis, Katsouranis sau Tziolis, fundaşul Darlas sau atacantul Mantzios. Sunt însă şi piese grele, aduse din străinătate, precum mijlocaşul Gilberto Silva, fost la Arsenal şi campion mondial cu Brazilia, în 2002, sau atacantul francez Djibril Cisse. Antrenorul lui Panathinaikos este şi el un nume cunoscut, olandezul Henk ten Cate.

Galata a avut un sezon modest în Turcia, terminând abia a cincea, însă pe bancă stă un antrenor galonat la nivel continental, Frank Rijkaard. Cu Arda Turan, Harry Kewell, Sabri Sarioglu sau Milan Baros s-a întâlnit şi Steaua, însă de atunci pe Bosfor au mai fost transferaţi portarul naţionalei Argentinei, Leo Franco, brazilianul Elano, de la Manchester City, pentru opt milioane de euro, sau atacantul ivorian al lui Olympique Lyon, Abdel Kader Keita.

Adversarul accesibil, Sturm Graz, a încheiat pe locul patru în Austria, dar are în componenţă câţiva tineri care s-au integrat bine în noua generaţie de fotbalişti care compun echipa naţională, precum atacantul Andreas Höltzl.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri