Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elefănţelul roz, fotografiat în Botswana

Saturday, 21 March 2009, 15:23 Sursă: BBC News

Experţii cred că este probabil un albinos, un fenomen extrem de rar la elefanţii africani, şi nu sunt siguri de şansele sale de supravieţuire, întrucât soarele dogoritor ar putea să îi cauzeze orbire şi probleme ale pielii.

Mike Holding, cel care a zărit animalul în timpul unei filmări pentru BBC, a declarat că l-au văzut doar pentru câteva minute, până când turma a trecut râul.

"A fost un moment extraordinar pentru toţi. Ştiam că este o privelişte rară, nimeni nu putea să creadă", a spus Holding.

Elefanţii albinoşi nu sunt albi, de obicei, ci au o nuanţă mai rozalie sau mai roşcată. În timp ce albinismul este destul de întâlnit la elefanţii asiatici, la cei africani este extrem de rar.

Ecologistul dr. Mike Chase, ce conduce asociaţia de conservare Elephants Without Borders, a declarat că ştie doar de trei astfel de cazuri din Kruger National Park, din Africa de Sud.

"Aceasta este prima dovadă a existenţei unui elefant albinos din nordul Botswanei. Am studiat elefanţii din regiune de peste 10 ani, şi aceasta este prima fotografie a unui exemplar albinos", a spus Chase.

Doctorul Chase a subliniat, pentru BBC News, că există însă şanse destul de mari de supravieţuire a puiului, întrucât dădea semne de adaptare la condiţia lui.

"Întrucât a fost zărit într-o deltă, are mai multe şanse, pentru că se poate adăposti la umbra copacilor, se poate acoperi de noroiul din mlaştini care îl va proteja de soare. Am învăţat că elefanţii sunt extrem de adaptabili, de inteligenţi şi sunt experţi în supravieţuire", a subliniat Mike Chase.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri