Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doar zece dascăli din Gorj şi-au înregistrat veniturile din meditaţii la DGFP

Friday, 19 June 2009, 08:21 Sursă: NewsIn

"În evidenţele Direcţiei de Finanţe, sunt înregistraţi, până la această dată, zece profesori ca persoane fizice autorizate care desfăşoară activităţi de meditaţie şi care îşi declară corect veniturile obţinute din acestă activitate. De asemenea, ştim că există cadre didactice care şi-au deschis un SRL, o societate comercială şi dau meditaţii. Avem trei cazuri în care ştim că sunt profesoi cărora le merge bine, adică au foarte mulţi elevi la pregătire, dar societatea poate avea ca domeniu de activitate comerţul, de exemplu, iar meditaţiile să fie complementare. Nu avem cum să-i identificăm după nume", a precizat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

În Gorj sunt angajaţi peste 5.000 de dascăli. Profesorii care dau meditaţii în particular, dar nu sunt înregistraţi şi nu declară venituri intră sub incidenţa legii cu privire la prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, potrivit reprezentanţilor DGFP Gorj.

"Din anul 2007, DGFP Gorj le eliberează cadrelor didactice autorizate şi un cod fiscal. O autorizaţie costă 150 de lei. Cei care sunt înregistraţi la noi ca persoane fizice autorizate depun, la începutul activităţii, o declaraţie de venit anuală estimativă. Norma de venit este de 7.500 de lei, care se impozitează trimestrial în trei tranşe de câte 300 de lei pe trimestru", a afirmat Gheorghe Paraschivu, director adjunct al DGFP Gorj.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri