Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DINASTIILE: Fiicele şi cumetriile de la EnergoNuclear

Friday, 06 November 2009, 12:44 Sursă: REALITATEA.NET

După Transelectrica, şi compania care se va ocupa de construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă găzduieşte rude şi apropiaţi ai oamenilor politici.

Georgia Babici, fiica actualului preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) Petru Lificiu, a fost numită de Ministerul Finanţelor în Consiliul de Administraţie al societăţii EnergoNuclear, societate controlată în proporţie de 51% de stat, care va construi reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă. Informaţia a fost publicată de portalul de investigaţii vot.ro şi confirmată, pentru Cotidianul, de surse din piaţă. Babici este directorul Direcţiei Buget din Ministerul Finanţelor. Nici ea şi nici tatăl ei nu au putut fi contactaţi pentru a comenta numirea.

EnergoNuclear, afacere de trei miliarde de euro, are un Consiliu de Administraţie format din 13 persoane, 7 din partea statului şi 6 din partea investitorilor străini care s-au asociat cu statul pentru construirea reactoarelor: Enel, Electrabel, CEZ, Iberdrola, RWE şi ArcelorMittal.


Citeşte şi despre cumetriile de la Transelectrica


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri