Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deşeuri radioactive scufundate de mafie au fost descoperite în apropiere de coasta Calabriei

Monday, 14 September 2009, 16:36 Sursă: NewsIn

"Ambarcaţiunea are 110 metri lungime şi se află la 500 de metri adâncime", a declarat Giordano, care este înspărcinat cu ancheta. "Deocamdată nu ştim originea deşeurilor, dar probabil că provin din străinătate. Este vorba de un prim progres", a precizat Bruno Giordano.

Cunsky este doar una dintre cele 32 de ambarcaţiuni care transportau produse toxice şi au fost scufundate de mafie în Mediterana, potrivit Parchetului din Reggio Calabria.

Un fost membru al Mafiei care colaborează cu poliţia, Francesco Fonti, a mărturisit că s-a aflat la originea exploziei care a scufundat Cunsky.

"Toate anchetele privind nave dispărute au fost arhivate. Această descoperire este dovada concretă care lipsea din 1994, anul primelor plângeri depuse de (organizaţia pentru apărarea mediului - n.red.) Legambiente", a declarat Sebastiano Venneri, vicepreşedinte al acestei asociaţii.

Potrivit mărturiilor depuse de foşti mafioţi, 'Ndrangheta - mafia calabreză - ar fi plătit în ultimii 20 de ani pentru scufundarea deşeurilor radioactive în mare. "O anchetă privind originea acestor deşeuri este necesară cât mai repede", a subliniat el.

"În prezent, Calabria nu are mijloacele economice şi tehnologice pentru a finanţa anchetele în viitor. Trebuie ca ministrul mediului să se mobilizeze", a subliniat un oficial cu protecţia mediului din regiunea calabria, Silvestro Greco.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri