Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Nica crede că funcţionarii de la ghişee sunt nesimţiţi şi slab pregătiţi. Aţi întâlnit astfel de angajaţi?

Tuesday, 23 June 2009, 10:05 Sursă: Realitatea TV

Acesta a explicat la dezbaterea Guvernului Privat că personalul Internelor e deseori nepregătit profesional şi mai rău îi încurcă decât să-i ajute pe cetăţeni. Asta deşi sunt plătiţi chiar din banii românilor.

"Eu din taxe şi impozite plătesc administraţia şi ce găsesc? Găsesc un funcţionar care e plictisit, mai multă nesimţire decât bun simţ din păcate. Şi găsesc tot timpul pe cineva care mă chinuieste decât să mă ajute şi să spună: domnule, hai sa facem în aşa fel încât să nu fie nevoie să te plictisesc, să te chinuiesc", a mai spus Dan Nica.

Săptămâna trecută ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, le-a cerut prefecţilor să verifice atitudinea funcţionarilor şi modul în care autorităţile locale îi tratează pe cetăţenii care apelează la instituţiile publice, spunând că există prea multe reclamaţii de la populaţie.

"Le-am cerut să pornească un control la nivelul instituţiilor statului în judeţe, pentru că numărul de reclamaţii pe care eu îl am din partea oamenilor care sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi la diverse instituţii ale statului este inacceptabil. Este inacceptabil şi numărul şi modalitatea în care se manifestă un asemenea dispreţ la adresa oamenilor. Sunt instituţii în care cel care intră acolo este încă considerat ca o persoană tolerată, ca o persoană care cu greu a fost acceptată să intre, deşi el din taxele şi impozitele lui le plăteşte salariile tuturor. Şi le-am cerut să pornească o activitate de control, de verificare, nu oficială, astfel încât să poată să gestioneze şi să verifice cine îşi face treaba şi cine nu şi să ia măsurile disciplinare care se impun", a declarat Nica după videoconferinţa cu prefecţii.

Nica a condamnat dispreţul cu care sunt trataţi oamenii care merg la ghişee. El a dat exemplul unui bătrân care, pentru dosarul său de pensie, a fost plimbat de 20 de ori pe la ghişee, ministrul spunând că la fel se îmtâmplă în cazul alocaţiilor  şi la obţinerea fondurilor pentru agicultură.

Dacă v-aţi aflat în situaţia de a fi umiliţi de autorităţi, spuneţi-ne povestea AICI.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri