Dakar - Liderul clasei auto, Nasser Al Attiyah, a fost exclus din competiţie

Friday, 09 January 2009, 09:54 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Pilotul din Qatar, Nasser Al Attiyah, care era liderul clasei auto la raliul Dakar 2009, a fost exclus vineri din competiţie, pentru că în etapa a 6-a a competiţiei a ratat trecerea prin mai multe puncte obligatorii.
Pilotul Nasser Al Attiayah, care concurează pentru BMW, a fost învingător în etapele 1 şi 3 ale raliului Dakar, dar în runda a 6-a el a avut mai multe probleme la radiatorul maşinii, astfel încât a ratat 9 puncte obligatorii prin care trebuia să treacă pe parcursul probei speciale.

Noul lider al clasamentului auto este sud-africanul Giniel de Villiers, care a profitat de excluderea contracandidatului său, Nasser Al Attiyah, el aflându-se în faţa spaniolului Carlos Sainz, care a urcat pe locul 2.

Un punct obligatoriu reprezintă un loc fix, determinat prin GPS, faţă de care sportivii trebuie să treacă la o distanţă mai mică de 300 de metri. Fiecare punct ratat, până la al patrulea, se penalizează cu două ore întârziere, în timp ce la al cincilea ratat sportivul este exclus din competiţie.


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri