Cursurile de la două clase din două licee ieşene au fost suspendate din cauza gripei porcine

Thursday, 29 October 2009, 11:14 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, cele două persoane sunt fraţi de-ai elevilor de la şcoala nr. 15.

În prezent, de la această unitate şcolară, care a fost închisă marţi, sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase 26 de persoane, în majoritate elevi. Potrivit DSP, virusul a fost confirmat în laborator în cazul a 21 de persoane, restul fiind diagnosticate epidemiologic şi supuse tratamentului antiviral. "Dacă o persoană care provine din acel focar prezintă simptome de gripă, nu mai facem teste. Diagnosticul se face epidemiologic şi se administrează medicamente antivirale", a declarat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

În 22 octombrie au mai fost suspendate cursurile şi la o clasă de-a IX-a de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", unde au fost depistate două cazuri de infectare cu noul virus gripal. "Deoarece pe perioada de supraveghere epidemiologică nu s-au semnalat cazuri noi cu context epidemiologic legat de colectivitate, se va relua activitatea şcolară din data de 2 noiembrie la clasa de la Colegiul Tehnic", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că, în 24 de ore, au fost internaţi 40 de tineri, din mediul preuniversitar şi universitar, pe lângă cele 22 de persoane, care au fost internate marţi seară şi miercuri, acestea din urmă fiind contacţi de gradul zero ai elevilor din focarul de la şcoala nr. 15.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri