Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CSM: Nu se justifică blândeţea pedepselor pentru faptele de corupţie

Tuesday, 26 May 2009, 12:44 Sursă: NewsIn

Comisia juridică din CSM a analizat proiectele de Cod penal şi civil şi a formulat observaţii, ce au fost discutate în şedinţa CSM de astăzi.

De altfel, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat cele două proiecte de Coduri cu mai multe observaţii. "Nu se justifică blândeţea în ceea ce priveşte regimul sancţionator al faptelor de corupţie. Ar fi trebuit menţinut cel puţin acelaşi regim sancţionator", a spus judecătorul Dan Lupaşcu.
O altă observaţie făcută de Comisia juridică a CSM se referă la faptul că în noul Cod penal nu este definită noţiunea de pericol social.

În ceea ce priveşte Codul civil, Lupaşcu a spus, în cadrul şedinţei CSM de astăzi, că după ce Comisia de Cod civil a adoptat 896 amendamente, nu se mai poate stabili dacă rezultatul reprezintă un tot unitar.

Potrivit ordinii de zi a CSM, Plenul Consiliului s-a reunit, astăzi, pentru a discuta punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios (subordonată Comisiei juridice) cu privire la proiectul noului Cod penal şi al noului Cod civil transmise spre avizare de către Parlamentul României.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri