Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Croitoru: Nu a fost o cheltuială eficientă în domeniul public, în România

Thursday, 15 October 2009, 17:23 Sursă: REALITATEA.NET

Lucian Croitoru a spus că este convins că va putea face faţă provocării pe care i-o dă funcţia de prim-ministru al României, considerând că este un bun negociator.

"Una dintre ele (dintre calităţile sale - n. red.) este capacitatea de a dialoga, capacitate pe care am învăţat-o în Guvernul Isărescu, când am fost la negocieri cu sindicatele (anul 2000 - n. red.). Am fost un negociator flexibil. Atunci când discuţi banii bugetului trebuie să ştii dacă îi împarţi în diverse locuri", a explicat Croitoru.

Premierul desemnat susţine că a fost acuzat în trecut ca fiind prea "ferm", prea critic cu cei care au implementat politicile macroeconomice, considerând că astăzi, în România,  "foarte multe cheltuieli publice se fac nu neapărat utilizând criterii de eficienţă".

"Nu a existat o prioritizare foarte clară şi s-au acumulat în birourile publice foarte mulţi oameni, în detrimentul eficienţei", a explicat Croitoru, evitând să dea vreun exemplu concret în această direcţie.

Lucian Croitoru a afirmat că cele mai mari dificultăţi există în restructurarea sistemului de salarizare din cauza intereselor care există în acest domeniu.

"Atunci când a venit vorba de restructurarea sistemului de salarii în România s-au întâmpinat dificultăţi enorme. Dificultăţi fireşti de altfel. S-au opus sindicatele, s-au opus partidele, e o situaţie foarte dificilă de rezolvat", a conchis Croitoru.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri