Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza bebelușilor: Alţi trei copii cu probleme digestive, internaţi în Argeş

Saturday, 27 February 2016, 12:17 Sursă: REALITATEA TV

UPDATE: Prefectura Argeş a anunţat că dintre cei 45 de copii cu probleme digestive internaţi în spitale, 32 sunt mai mici de doi ani, potrivit mediafax.ro.

Cei mai mulţi, respectiv 26, se află internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, trei copii sunt internaţi la Spitalul Municipal Câmpulung, alţi doi primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, secţia boli infecţioase, iar un alt copil este internat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş.

Băieţelul plimbat printre spitale şi adus în urmă cu patru zile la Spitalul Marie Curie este într-o stare destul de gravă. Încă de la primele analize s-a confirmat că suferă de sindrom hemolitic uremic, iar acum medicii spun că au apărut complicații neurologice. Vești bune vin, însă, pentru ceilalți copii internați. Doi dintre ei ar urma să plece acasă săptămâna viitoare.

În ultimele zile două zile, la nivel național au fost înregistrate alte 12 cazuri de copii cu probleme digestive, ei nu au însă sindromul hemolitic. Informaţia a fost furnizată de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş. Între timp, starea de sănătate a băieţelului plimbat între spitale şi, internat în Capitală, s-a agravat. Vă reamintim, în total, șase bebeluși sunt internați în continuare la Spitalul Marie Curie din București cu sindromul hemolitic uremic. Doi dintre aceștia urmează să fie externați săptămâna viitoare.

Ministrul Sănătăţii: "Micuţul de la Mioveni este  într-o stare deteriorată, faţă de zilele precedente, ceilalţi sunt mult mai bine, iar unii dintre ei se pregătesc încet, încet să meargă acasă. În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, nu de sindrom hemolitic uremic. Fac din nou un apel la responsabilitate. Anchetele continuă, cele ale Direcţiei Sanitare şi ANSVSA, care desfăşoară o amplă anchetă şi vom avea rezultatele. L-am contactat pe ministrul Curaj şi specialiştii noştri pregătesc un set de măsuri care vor fi communicate prin Inspectorate....măsuri de igienă, de respectare a normelor".

Ministrul Sănătăţii nu s-a arătat surprins de concluziile raportului Corpului de control al premierului care a scos la iveală că medicii de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au raportat lunar că nu există infecţii intraspitaliceşti, deşi au luat probe doar în trei zile.

Achimaş a explicat: "Aceste lucruri le precizasem vizavi de felul în care probleme de management nu au funcţionat. În ceea ce priveşte cazul de la mioveni corpul de control al corpului de control si corpul nostru execută o acţiune comună şi vom avea rezultate şi în această situaţie".

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri