Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Crin Antonescu: La Paris, Traian Băsescu s-a prostituat electoral pentru un pumn de voturi

Wednesday, 20 May 2009, 13:01 Sursă: NewsIn

"În Curtea Ambasadei de Paris, în faţa a 50-60 de cetăţeni care trăiesc acolo, preşedintele Băsescu s-a milogit, pur şi simplu s-a prostituat electoral, pentru un pumn de voturi, văicărindu-se că are în ţară un guvern pe care nu îl iubeşte", a declarat Antonescu.

"Dar nu e normal ca preşedintele României să se prostitueze electoral, să denunţe şi să regrete, să se autoflageleze la Paris pentru ceea ce a făcut în România", a adăugat liderul liberal.

Crin Antonescu a mai afirmat că atitudinea preşedintelui a fost "umilitoare". 

"Atitudinea lui Traian Băsescu este a unui candidat de mâna a doua şi nu are nicio legătură cu  ţinuta pe care un om care reprezintă statul român trebuie să o aibă în orice împrejurare. Mi se pare umilitor şi pentru domnia sa şi pentru noi, care avem un asemenea preşedinte", a susţinut liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat, luni, reprezentanţilor comunităţii românilor din Franţa că se simte el însuşi dezamăgit de aducerea PSD la guvernare, dar şi-a justificat opţiunea prin necesitatea evitării instabilităţii politice, "într-o perioadă care deja se prefigura" a fi de criză.

"Este un lucru pe care nu trebuie să-l evit la Paris. Mulţi dintre dumneavoastră aţi susţinut o soluţie, alta decât de stânga. Cred că prin soluţia politică pe care am găsit-o în luna decembrie (2008, n.r.) pe mulţi dintre dumneavoastră v-am dezamăgit. Vreau să ştiţi că m-am dezamăgit şi pe mine însumi", s-a adresat Traian Băsescu comunităţii româneşti din Paris.

Şeful statului a explicat că dincolo de a se dezamăgi pe sine însuşi, avea "obligaţia" să garanteze României o soluţie stabilă, "într-o perioadă care deja se prefigura a fi o perioadă de criză". "Aş fi putut, dintr-o voinţă politică, care să-mi respecte toate abordările trecute, aş fi putut fi un preşedinte care să-şi împingă ţara într-o situaţie de instabilitate politică pentru a-şi respecta nişte crezuri. Am preferat să sacrific crezurile mele, decât să sacrific România împingând-o în instabilitate politică. Pentru  asta pot fi judecat, pot fi apreciat, dar important este ca România să aibă stabilitate", a fost ultima intervenţie din discursul şefului statului.

De altfel, situaţia prezenţei PSD la guvernare a stârnit şi nemulţumirea unor români din diaspora.

O doamnă în vârstă a ţinut să-i aducă reproşuri şefului statului. "Dacă puteam, băgam şi PNL şi UDMR...", a încercat preşedintele să explice. "Când am văzut toţi pesediştii... Aduceţi oameni care sunt în toate partidele", a insistat doamna. "Aşa adâncim criza", a intervenit o altă persoană. În replică, Băsescu a încercat din nou să rezolve situaţia spunând că a vrut să-i aducă "pe toţi la guvernare", dar n-a putut.

"Aţi început foarte bine, dar n-aţi terminat tot...", nu s-a lăsat doamna. Preşedintele, în mulţime, a răspuns oamenilor prezenţi la sediul amdasadei: "Doamnă, să vedem, dar să scap de criza asta".

Citeşte şi "T. Băsescu: M-am dezamăgit şi pe mine însumi prin soluţia politică găsită în decembrie 2008"

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri