CNS a tipărit hărţi administrative ale Ţinutului Secuiesc, pe care le vinde cu cinci lei bucata

Thursday, 03 September 2009, 11:11 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) a tipărit 1.500 de hărţi administrative ale Ţinutului Secuiesc, despre care a spus că reprezintă imaginea doleanţelor secuilor în privinţa reformei administrative.
Vicepreşedintele CNS, Ferencz Csaba, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Sfântu Gheorghe, că harta Ţinutului Secuiesc tipărită de ei reprezintă o prezentare a identităţii regionale şi a doleanţelor lor, şi arată totodată care sunt programele CNS cu privire la reforma administrativă a României.

"Această hartă administrativă a Ţinutului Secuiesc care vrem să se înfăptuiască este de fapt o prezentare categorică a ceea ce înseamnă identitatea regională, a ceea ce înseamnă doleanţele şi programul CNS cu privire la reforma administrativă a României. Este o ofertă de fapt sau imaginea unei oferte pe care în acest proces de reformă administrativă o punem în faţa opiniei publice din România", a spus Ferencz.

Potrivit acestuia, harta reprezintă o anexă la statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, propus de CNS, şi conţine acele localităţi, unităţi administrative, stipulate în statutul de autonomie amintit.

Vicepreşedintele CNS a mai spus că harta costă 5 lei, iar banii colectaţi din vânzarea ei vor fi folosiţi pentru a duce mai departe lupta pentru autonomie.

Potrivit CNS, aceasta este prima hartă administrativă a Ţinutului Secuiesc care se doreşte a fi autonom, este concepută la scara 1 la 300.000 şi are în colţ sigla SIC, de la Terra Siculorum, semnul distinctiv regional al Ţinutului Secuiesc.

Sâmbătă, CNS şi PCM organizează o adunare a aleşilor din Secuime, la Odorheiu Secuiesc. Pe ordinea de zi se află hotărâri care vizează sprijinirea proiectului de lege "Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc", o hotărâre privind organizarea de referendumuri locale şi una privind simbolurile Ţinutului Secuiesc, în care se stabilesc stema, imnul, drapelul şi semnul distinctiv al Ţinutului Secuiesc.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri