Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine este Andreas Lubitz, omul care a prăbuşit intenţionat avionul cu 150 de oameni la bord

Thursday, 26 March 2015, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

Andreas Lubitz avea 28 de ani şi era din oraşul Montabaur, din statul german Rhineland Palatinate.

Lubitz a început să piloteze pentru Germanwings în 2013, după instrucţia urmată la Şcoala de Aviaţie Lufthansa, în Bremen. Avea la activ 630 de ore de zbor.

El fusese lăudat de Federal Aviation Administration (FAA) pentru că a întrunit şi chiar a depăşit standardele educaţionale şi medicale impuse.

Lubitz făcea parte din clubul aviatic LSC. "Andreas a devenit membru al acestui club încă din tinereţe, pentru a-şi îndeplini visul de a zbura", a anunţat clubul, la puţin timp după prăbuşirea avionului.

"Şi-a îndeplinit visul, pentru care acum a plătit cu viaţa", a mai precizat o notiţă postată pe site-ul clubului, potrivit WSJ.com.

Motivul care l-ar fi determinat pe Lubitz să prăbuşească intenţionat avionul nu este cunoscut, iar procurorii nu au speculat pe această temă. Oficialii au respins însă pista teroristă.

Cea mai probabilă cauză a catastrofei aeriene din Alpii francezi a fost anunţată, joi, de procurori. Potrivit primelor informaţii, copilotul a provocat intenţionat prăbuşirea avionului, în timp ce pilotul era încuiat în afara cabinei, a anunţat procurorul francez Brice Robin, pe baza informaţiilor furnizate de cutia neagră a aeronavei.

Copilotul, Andreas Lubitz, a rămas în viaţă până la impactul final, dar nu a răspuns apelurilor repetate ale pilotului, care încerca să intre în cabină.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri