Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Înfiorător.Ce a ridicat poliţia din casa copilotului care a prăbușit intenționat avionul Germanwings

Friday, 27 March 2015, 07:59 Sursă: AGERPRES

"Perchezițiile se referă atât la apartamentul din Düsseldorf al copilotului, cât și la locuința din Montabaur", unde suspectul, Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, trăia o parte din timp la părinții săi, a declarat procurorul Ralf Herrenbrück.

În jurul orei 19.45 GMT, anchetatorii au încheiat percheziția la locuința din Montabaur, oraș cu 12.500 de locuitori situat între Düsseldorf și Frankfurt, a observat un corespondent al agenției France Presse.

O persoană, cu fața acoperită de o haină, a ieșit împreună cu anchetatorii care nu au făcut nicio declarație presei.

Aceștia au luat cu ei unitatea centrală a unui calculator, precum și o cutie și doi saci albaștri foarte probabil plini.

Un cordon de polițiști a înconjurat joi seară casa familiei Lubitz ale cărei jaluzele au fost trase în timpul investigațiilor.

Procuratura din Düsseldorf a deschis o anchetă în paralel cu investigațiile principale făcute în Franța, pentru că numeroase victime locuiau în această regiune a Germaniei.

Într-un comunicat, procuratura s-a referit la percheziții efectuate "la Düsseldorf și în alte locuri", pentru a găsi "elemente personale susceptibile să lămurească faptele".

La rândul său, agenția germană de presă dpa a anunțat că anchetatorii vor merge, de asemenea, la domiciliile victimelor din regiune pentru a contribui la identificarea corpurilor prelevând amprente ADN.

Alți polițiști au efectuat o anchetă printre vecinii din respectivul cartier al orașului Montabaur unde sunt prezenți numeroși corespondenți de presă.

Justiția franceză suspectează că Andreas Lubitz s-a prăbușit intenționat cu avionul Airbus A320 al companiei Germanwings pe care îl pilota, având la bord alte 149 de persoane, în timp ce comandantul de bord era blocat afară din cockpit.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri