Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Campionatul mondial de patinaj artistic 2009: Joubert conduce după proba scurtă

Thursday, 26 March 2009, 09:40 Sursă: REALITATEA.NET

Cei doi ruşi au strâns 40.77 de puncte, în timp ce medaliaţi olimpici cu bronz de la Torino, Tanith Belbin şi Benjamin Agosto se află la doar 1.12 puncte în urma lor.

Patinând superb, pe muzică în ritm de Paso Doble, cuplul rus se întoarce la mondiale după ce anul trecut au lipsit de la campionat, din cauza accidentării lui Shabalin la genunchi.

Campionii modiali en-titre la cupluri, Aliona Savchenlko şi Robin Szolkowy din Germania, au avut şi ei un program frumos, obţinând o notă de top.

Câştigătorii campionatului european de anul acesta, Jana Khokhlova şi Sergei Novitski au terminat proba pe locul 5, cu 37.34 de puncte.

Competiţia la dans pe gheaţă este deschisă anul acesta, după ce campionii mondiali din ultimii ani, Isabelle Delobel şi Olivier Schoenfelder s-a retras, în urma unei accidetări la umăr al lui Delobel.

Brian Joubert, pe primul loc după proba scurtă

Francezul Brian Joubert conduce după proba scurtă din cadrul campionatelor mondiale. Joubert, campionul mondial din 2007, şi campion european de trei ori, inclusiv anul acesta, se află în faţa lui Evan Lysacek, medaliat cu bronz din 2006, şi canadianului Patrick Chan, dublu campion.

"Am avut un scor bun, cu o mare greşeală la început. Restul programului a fost curat, mai ales paşii", a declarat Joubert.

Pe muzica Rise, de la Safri Duo, francezul de 24 de ani a făcut câteva sărituri şi piruete pentru a intra în rutină şi a reuşit o notă de 84.40 în faţa unui public de 4.000 de spectatori. S-a împiedicat în deschidere la o cvadruplă, înainte de un finish solid.

"Nu am luat suficientă viteză pentru cvadruplă şi de asta am greşit", a spus Joubert.

Lysacek se întoarce la mondiale, după ce anul trecut a lipsit de la campionat din cauza unei accidentări, şi se află la doar câteva zecimi de campionul Four Continents, Chan.

Românul Zoltan Kelemen a terminat proba scurtă pe locul 32 din 50.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri