Bruxelles-ul a acuzat Philips şi LG Display că au format un cartel

Wednesday, 15 July 2009, 08:53 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

CE a trimis o scrisoare de obiecţii mai multor societăţi producătoare de LCD, care sunt folosite ca ecrane pentru telefoane mobile, MP3, camere digitale, monitoare pentru laptopuri şi PC-uri, precum şi televizoare.

Scrisoarea cu obiecţii reprezintă o etapă formală în ancheta antitrust derulată de Comisie, în care aceasta informează părţile implicate în scris asupra acuzaţiilor care li se aduc. Societăţile respective pot răspunde în scris, clarificând acuzele. De asemenea, ele pot cere şi o discuţie cu CE pentru a-şi prezenta apărarea. Ulterior, CE poate decide dacă acuzaţiile din scrisoarea cu obiecţii sunt compatibile sau nu cu Tratatul de aderare.

Dacă se dovedesc vinovate de practici anticoncurenţiale conform normelor UE, firmele pot fi sancţionate cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

O anchetă de anvergură în acest sector, care a implicat atât CE, cât şi autorităţile de competiţie din SUA şi Japonia, a fost dezvăluită la finalul lui 2006, potrivit AFP. Atunci au fost vizate firmele japoneze Sharp, Seiko Epson, Toshiba Matsushita Display Technology şi NEC LCD Technologies, precum şi companiile sud-coreene Samsung şi LG Philips.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri