Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu spune că PD-L şi PSD ar trebui să mai reflecteze asupra Ordonanţei deconcentratelor

Saturday, 25 April 2009, 07:54 Sursă: NewsIn

Şeful statului, care s-a declarat din nou un "partizan fără rezerve" al descentralizării, a susţinut creşeterea autonomiei structurilor descentralizate. El a spus la Cluj, ca şi în alte rânduri, că şcolile şi spitalele, ca şi direcţiile agricole, ar trebui să treacă în subordinea autorităţilor locale.

În acest sens, şeful statului doar a sugerat că Guvernul, prin partidele aflate la putere, "poate vor mai reflecta" asupra ordonanţei deconcentratelor. Este vorba despre odonanţa adoptată, miercuri, de Guvern, prin care mii de directori de şcoli, vămi, ANAF, precum şi alte structuri deconcentrate au fost demişi, iar în 30 de zile urmează să se organizeze concursuri de ocupare a posturilor.

Premierul Emil Boc şi-a exprimat, sâmbătă, la Cluj, la Congresul UDMR, convingerea că managerii maghiari vor face faţă criteriilor de performanţă ale noii Ordonanţe a deconcentratelor, fiind sigura sa referire la actul normativ care a demis mii de directori ai serviciilor publice descentralizate.

"Pentru că s-a făcut referire la ordonanţa deconcentratelor, vreau să vă spun că am convingerea că există manageri performanţi în toate etniile. Evident, şi între etnicii maghiari sunt convins că există manageri capabili să facă faţă criteriilor de performanţă ale noii ordonanţe", a spus premierul, la Cluj.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri