Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul observatorului FRF Marcel Lică a depus o cerere de eliberare pe cauţiune

Thursday, 07 May 2009, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Cererea de eliberare pe cauţiune se va judeca vineri, 8 mai,  în jurul orei 9.00, după cum a precizat, joi, judecătorul Aneta Duţă, purtător de cuvînt al Tribunalului Argeş. Curtea de Apel Piteşti a acceptat, luni, 4 mai, recursul procurorilor împotriva deciziei de eliberare sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lică, arestat în data de 23 aprilie sub acuzaţia de luare de mită, astfel încît federalul a rămas în arest.

Tribunalul Argeş a decis, joi, 30 aprilie, eliberarea provizorie sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lică. Astfel, instanţa a admis cererea lui Lică, pe care l-a obligat, în schimb, să nu părăsească municipiul Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, Lică nu are voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi. Procurorii au atacat decizia cu recurs.

În motivarea arestării preventive pentru 29 de zile a observatorului Marcel Lică şi a arbitrilor de fotbal Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, procurorii DNA Piteşti susţin că "lăsarea în libertate a acestora prezintă un pericol concret pentru ordinea publică". "Inculpaţii nu au recunoscut faptele săvîrşite. Faptele săvîrşite de către inculpaţi sunt pedepsite cu pedeapsa închisorii mai mari de patru ani şi există probe că lăsarea în libertate a acestora prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", se arată în motivare.

În scandalul de corupţie în fotbal care a fost declanşat la Piteşti au fost arestaţi arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică, fostul preşedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Argeş Cornel Penescu. De asemenea, sunt arestaţi preventiv, alături de Penescu, directorul hipermarketului piteştean PIC (aparţinând fraţilor Penescu, n.r.), Liviu Făcăleaţă, şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri