Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Antichrist", regizat de Lars von Trier, va avea şi o versiune cenzurată, pentru ţările puritane

Wednesday, 20 May 2009, 11:40 Sursă: NewsIn

"De acum un an am semnat un acord cu Lars pentru a face şi o versiune a filmului, în care să scoatem anumite scene şi să le înlocuim cu altele, deoarece, altfel, filmul nu va fi vandabil în ţările din sudul Europei, Asia şi SUA", a declarat Peter Aalbaek Jensen, de la societatea de producţie Zentropa, co-fondată de regizorul danez.

Directorul Zentropa a adăugat că nu ştie, deocamdată, care scene vor fi cenzurate. El a precizat că va discuta cu distribuitorii din ţările vizate pentru a cunoaşte părerea lor în legătură cu acest subiect. Versiunea cenzurată va permite Zentropa să vândă filmul şi canalelor de televiziune.

Filmul, apreciat de criticii danezi, care l-au ridicat în slăvi, a fost lansat, miercuri, în 17 săli de cinema scandinave. "Antichrist", realizat de Lars von Trier ca o terapie şi inspirat din obsesiile şi visele sale, povesteşte durerea unei mame care şi-a pierdut copilul şi care înnebuneşte. Soţul său încearcă să o ajute printr-o terapie şoc, ducând-o într-o pădure unde aceasta petrecuse o vară cu fiul său.

Ca răspuns la criticile care i-au fost aduse cu privire la film, danezul Lars von Trier a declarat că nu poate oferi nicio scuză pentru "Antichrist", în afara credinţei sale absolute în film, pe care l-a numit cel mai important din întreaga sa carieră.

Violenţa din scenele de final, care combină nuditatea, sexul şi automutilarea, a şocat o parte dintre critici.

Regizor provocator, von Trier jonglează între extreme, mixând esteticul cu moralul şi reuşind să mobilizeze spectatorii cu o forţa vizuală şi dramatismul imaginilor, comenta La Tercera în luna aprilie, după apariţia trailerului. "Provocarea este o manieră de a-i face pe oameni să gândească. Le lasă posibilitatea de a avea propria interpretare", mărturiseşte regizorul, într-un documentar despre propria carieră.

Personajele principale din "Antichrist", interpretate de Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg, formează un cuplu care se mută într-o cabină izolată, pentru a jeli moartea copilului lor, dar propriile minţi proiectează un iad cu imagini înspăimântătoare.

Realizat cu un buget de 11 milioane de dolari, filmul "Antichrist" va rula, din 16 octombrie, şi în România. La ediţiile anterioare ale Festivalului de la Cannes, Lars von Trier a câştigat mai multe premii, printre care şi Palm d'Or, pentru "Dancer in the Dark".

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial miercuri seara şi se va încheia pe 24 mai.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri