Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Angela Merkel a dat explicaţii în faţa Parlamentului german pentru atacul aerian din Afganistan

Tuesday, 08 September 2009, 06:18 Sursă: Realitatea TV

VPiloţii avioanelor americane de luptă au fost solicitaţi de militarii germani să intervină după ce talibanii au furat două camioane-cisternă din tabăra germană de la Kunduz. Avioanele au distrus cu rachete cele două vehicule. Ministrul german al Apărării, Franz Josef Jung, a dat declaraţii contradictorii.

El a declarat că au fost ucişi 56 de talibani şi că atacul a fost justificat. Apoi el a admis posibilitatea că printre victime s-ar putea afla numeroşi civili. Oficialităţile afgane susţin că numai 15 dintre cei aproape 70 de oameni ucişi în atac erau insurgenţi. Acum, opoziţia cere guvernului explicaţii.

"Ne aşteptăm ca premierul să explice acest fapt parlamentului printr-o declaraţie guvernamentală. Ea trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru actele Ministrului Apărării şi pe baza acestei declaraţii vim decide dacă vom lua sau nu măsuri", a declarat Jurgen Trittin, deputat german ecologist. 

Procuratura a declarat că îl va ancheta pe ofiţerul care a solicitat efectuarea atacului aerian. Deputaţii de stânga doresc chiar retragerea celor 4.200 de militari germani din Afganistan. Incidentul a venit cu numai trei săptămâni înainte de alegerile legislative din Germania. Dominată de dezbaterile pe teme economice, disputa electorală ar putea deveni mai aprinsă dacă va fi ridicată problema prezenţei militare germane în Afganistan. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri