Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, despre revenire în siguranță a elevilor la școală: „Sută la sută nu e complicat, e nerealist. Nu există o astfel de situație ideală”

Saturday, 12 September 2020, 18:53 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Întrebat la un post TV dacă revenirea copiilor la școală se poate face în deplină siguranță, Alexandru Rafila a afirmat: „Sută la sută nu e complicat, e nerealist. Nu există o astfel de situație ideală”.

„Răspunsul nu poate să fie unitar, pentru că modul în care au reușit diversele unități școlare să se pregătească este foarte diferit. Problema nu e numai că se duc la grupuri sanitare care sunt în afara școlii, problema e cum se duc, dacă sunt suficiente, dacă persoanele care îngrijesc și curăță școlile sunt antrenate să facă acest lucru și cred că acea idee care a fost luată în derâdere de către unii, de pilotare, adică de exersare a procedurilor înainte de începerea școlilor, cred că era foarte potrivită și să nu începem să experimentăm după ce intră copiii în școli”, a precizat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

„Trebuie să fim flexibili. Chestiunea asta cu împărțirea în zone galbene și verzi sau roșii trebuie să fie adaptabilă fiecărei școli. Nu contează numai numărul de cazuri care se înregistrează într-o anumită localitate, incidența aceea acumulată din ultimele două săptămâni, contează școala cum este din punct de vedere al spațiilor, al condițiilor igienico-sanitare, al numărului de elevi din fiecare clasă. Cred că e normal ca în zonele verzi, unde înghesuiala e prea mare, să aplici pentru un scenariu hibrid, în zonele galbene, unde numărul de elevi din clasă este mic, să poți să mergi pe un scenariu similar zonei verzi”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri