Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Agenda pentru timpul liber: 19-25 octombrie

Saturday, 17 October 2009, 11:40 Sursă: NewsIn

Luni, cinefilii amatori de pelicule vechi au putut urmări la cinemateca Eforie, începând cu ora 19.00, filmul din 1966, "Fahrenheit 451". Producţia fraceză science fiction regizată de François Truffaut, cu Cyril Cusack şi Anton Diffring în distribuţie, este povestea unei societăţi a viitorului în care cărţile sunt interzise, iar cei care sunt surprinşi că le deţin sunt aspru pedepsiţi. Biletele au avut preţuri cuprinse între 3 (redus) şi 6 lei.

Marţi, pe 20 octombrie ZZ Top, una dintre cele mai cunoscute trupe rock americane, a concertat pentru prima oară în România, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00. Înfiinţată în Texas în 1970, ZZ TOP este una dintre puţinele trupe rock care şi-a păstrat componenţa originală pe parcursul celor 40 de ani de carieră. Cei trei rockeri texani Billy Gibbons, Dusty Hill şi Frank Beard sunt cunoscuţi atât pentru stilul inconfundabil de blues-rock pe care îl cântă, cât şi pentru imaginea lor inedită. Trupa are la activ 14 albume de studio şi a primit de-a lungul timpului 24 de discuri de platină. Biletele au preţuri cuprinse înre 120 şi 130 de lei.

Miercuri, Opera Naţională a prezentat, începând cu ora 18.30, opera "Traviata" de Giuseppe Verdi. Opera în patru acte prezentată în limba italiană, bazată pe un libret de Francesco Maria Piave, este dirijată de Răsvan Cernat. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Mihaela Stanciu, Antonela Barnat, Ruxandra Ispas, Vlad Miriţă şi Ştefan Schuller. Preţul biletelor este cuprins între 5,3 şi 53 lei.

Piesa de teatru "Cum m-am lăsat", regizată de Bogdan Muntean, a fost pusă în scenă de actorii Teatrul Metropolis, joi, în incinta Casei Studenţilor Grigore Preoteasa. Bazat pe un text adaptat de Anca Sigartău, după cartea omonimă de Hannes Stein, spectacolul este o falsă pledoarie în favoarea non-gândirii şi a inacţiunii. Cei doi actori din distribuţie, Anca Sigartău şi cântăreţul 1-Q SAPRO, folosesc pretextul piesei pentru a plimba spectatorii prin pădurea defectelor umane şi prin arta universală. Biletele au preţul de 15,9 lei.

Pe 23 octombrie cinematografele bucureştene au avut în program premiera filmului horror "Saw VI". Regizat de Kevin Greutert, cu Tobin Bell şi Costas Mandylor în distribuţie, "Saw VI" prezintă continuarea poveştii lui Jigsaw, care în misiunea sa bolnavă de a-i face pe cei din jur să "aprecieze" viaţa îşi continuă seria de capcane, pedepse şi jocuri malefice.

Teatrul Naţional a prezentat sâmbătă, începând cu ora 19.00, în Sala 99, spectacolul "Cu uşile închise" de Jean Paul Sartre, regizat de Mircea Anca. Piesa, care îi are în distribuţie pe actorii Carmen Ionescu, Iuliana Moise şi Constantin Dinulescu, este povestea a trei destine, trei poveşti de dragoste, cu o singură întrebare la mijloc "infernul sunt ceilalţi?". "Huis clos" este o piesă de teatru într-un act scrisă de Jean-Paul Sartre în 1943, care a fost montată în 1944, la Paris. Drama se joacă în jurul a trei personaje, Garcin, Estelle şi Ines, închise în Infern, unde constată că vor trebui să se suporte până la sfârşitul timpului. Biletele au avut preţul de 23 de lei.

Piesa de teatru "O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale a fost jucată duminică, începând cu ora 19.00, pe scena sălii Toma Caragiu a Teatrului Bulandra. Spectacolul regizat de Doru Ana, cu Marius Florea Vizante, Şerban Pavlu, Doru Ana, Gheorghe Ifrim şi Valentin Paraschivu în distribuţie, este bazat pe comedia de moravuri în patru acte scrisă de I.L. Caragiale în 1884. Preţul biletelor este cuprins între 13,25 şi 26,5 lei.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri