Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Administraţiile locale au intervenit, în cursul nopţii, pentru înlăturarea efectelor furtunii

Wednesday, 03 June 2009, 08:58 Sursă: NewsIn

Peste 200 de angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 1, Romprest şi Poliţiei Comunitare Sector 1 au lucrat în noaptea de 2 iunie, pentru eliminarea efectelor furtunii, anunţă Primăria sectorului 1.

Sectorul 1 a fost zona cea mai afectată din Bucureşti de furtună. Potrivit unui bilanţ al echipelor de intervenţie, furtuna a smuls aproximativ 60 de copaci, alte 65 având coronamentul afectat. Pomii şi crengile au căzut pe carosabil, maşini, imobile şi stâlpi de electricitate, nefiind înregistrate victime în rândul populaţiei. 38 de copaci au căzut pe autoturisme, 12 maşini fiind avariate.

În jurul orelor 22.30, pe toate bulevardele principale de pe raza sectorului 1 traficul se desfăşura în condiţii normale. Pe 3 iunie se intervenea pe câteva artere secundare pentru ridicarea copacilor de pe carosabil, din curţile unor imobile private sau de pe maşini.

În sectorul 2, reprezentanţi ai Administraţiei Domeniului Public, Poliţiei Comunitare şi ai S.C. Supercom S.A. s-au strâns pe 2 iunie pentru a realiza planul de intervenţie rapidă pentru a limita efectele furtunii. 

Au fost înlăturaţi 26 de pomi prăbuşiţi pe carosabil şi care blocau traficul rutier şi al mijloacelor de transport în comun. La ora 7.00, a început refacerea unui acoperiş smuls de furtună a unui bloc ANL de pe strada Maior Vasile Băcilă din cartierul Colentina. 

În sectorul 6 nu au fost probleme deosebite, acestea fiind rezolvate încă de la ora 21.30, după cum a anunţat primăria de sector. Au fost înregistraţi copaci căzuţi în zona Crângaşi şi pe Bulevardul Timişoara. Carosabilul a fost inundat în zona Giuleşti Sârbi, dar casele din zonă nu au fost afectate.

RATB spune că nu a întâmpinat probleme deosebite, niciun vehicul nefiind afectat de furtună. Singurele probleme au fost crengile căzute pe liniile de tensiune care au întrerupt temporar circulaţia unor troleibuze şi tramvaie.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu a declarat că în total au căzut 246 copaci, cei mai mulţi în sectoarele 1 şi 2, iar 20 de străzi au fost inundate. Totodată, accidentele rutiere înregistrate au fost fără victime.

O furtună foarte puternică produsă, marţi seara, în Capitală, a smuls din rădăcini mai mulţi copaci care au afectat traficul, cabluri de infrastructură şi autoturisme, iar o femeie aflată într-o maşină a fost rănită.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri