Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost descoperită gena responsabilă pentru metastază în cancerul de sân

Tuesday, 06 January 2009, 10:23 Sursă: NewsIn

Gena numită metadherin (MTDH ) este situată în cromozomul uman şi este activă la 40% dintre pacientele bolnave de cancer. MTDH permite celulelor canceroase să se ataşeze de vasele sanguine ale altor organe din corp, favorizând astfel apariţia metastazelor. De asemenea, această genă ajută tumorile maligne să reziste la tratamentele cu chimioterapie folosite pentru distrugerea celulelor canceroase.

Potrivit cercetătorilor, identificarea mecanismului genetic care produce metastazele în cazul cancerului de sân poate deschide calea către un nou tratament împotriva acestei boli, care să fie capabil să neutralizeze activitatea acestei gene şi, astfel, să reducă mortalitatea.

"Neutralizarea acestei gene la pacientele bolnave de cancer de sân permite atingerea simultană a două obiective importante: reducerea riscului de revenire a tumorii şi evitarea metastazelor, cele mai importante cauze din care mor pacientele bolnave de cancer mor", a subliniat prof. Yibin Kang, profesor de biologie moleculară la Universitatea Princeton.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri